PurmerAmiga

PurmerAmiga

PurmerAmiga is sinds 2016 IT-Purmerend geworden


PurmerAmiga helpt u bij het zoeken naar de pc die bij u past en vind oplossingen voor ieder computerprobleem! PurmerAmiga repareert computers altijd binnen achtenveertig uur  (mits eventuele onderdelen voorradig zijn). Tevens kunnen zij complete systemen geheel naar uw wens samenstellen en tegen een zeer scherpe prijs leveren. Eigenaar Willem Schipper vertelt.

“Mijn naam is Willem Schipper en ik houd me sinds het begin van de jaren tachtig bezig met computers. Oorspronkelijk bezat ik een VIC20-computer, daarna diverse Commodore types, zoals het bekende type 64 en die van de Amiga-serie, de 2000, 4000 en 1200. De laatsten draaien nog steeds mee in mijn netwerk en ik maak er nog steeds grafische bewerkingen mee.

Ellende
In 1990 kwam er een PC bij, een echte ‘486’ van HP. Wat een ellende was het om met de Microsoft-software te werken als je aan de Amiga gewend was. Niettemin ben ik me erin gaan verdiepen en tegenwoordig zou ik niet meer zonder mijn DELL-pc kunnen.

Hobby
Door omstandigheden kwam ik acht jaar geleden thuis te zitten als huisman en dat beviel mij de eerste maanden prima. Maar na een tijdje had ik dat ook wel bekeken en ben mijn hobby op de school van de kinderen gaan uitoefenen. Op de basisschool ‘Het Baken’ in Purmerend had men al enige tijd computers in gebruik, maar slechts enkele werkten correct. Ik heb toen voor de school het complete netwerk onderhanden genomen en alle computers weer werkend gemaakt.

Behoefte aan meer uitleg
En van het een kwam het ander. Ouders vroegen mij hen te helpen en al snel bleek veel behoefte aan meer uitleg en reparaties. Immers was het in die tijd gewoonte dat mensen hun defecte PC naar een computerwinkel brachten en na dagen, soms weken, deze als hersteld weer opgehaald kon worden. Eenmaal thuis gekomen zat men met de handen in het haar, omdat men niet wist hoe een bepaald aangebracht programma werkte, omdat uitleg ontbrak. Ook vroeg men zich bijvoorbeeld af hoe je meerdere PC’s op het internet kon aansluiten. De onderdelen werden wel verkocht maar enige ondersteuning was er niet. 

Vooral persoonlijke ondersteuning
Ik ben toen op het idee gekomen zelf een bedrijfje op te richten dat die service juist wel biedt. Dat mondde uit in complete computerrevisies, het aanleggen van netwerken, het verhelpen van problemen met internetverbindingen, maar vooral veel persoonlijke ondersteuning bij de klant thuis. Dit alles op basis van zeer vriendelijke concurrerende prijzen. Zo ontstond uiteindelijk in 2001 het bedrijf PurmerAmiga.”

Winkel 2008 – 2012

 PurmerAmiga had ook een eigen winkel hier onder een impressie van hoe de winkel was.