Virussem en Spyware

Virussen

Een computervirus is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd omdat ze in ernstige gevallen binnenin de computer schade aanrichten, bijvoorbeeld het wissen en verspreiden van belangrijke en gevoelige gegevens. In zeer ernstige gevallen kan de gebruiker zelfs de totale controle over de computer verliezen. Denkt u een virus op uw computer te hebben? Bel IT-Purmerend en wij maken korte metten met het virus.

Spyware

Spyware is de naam voor computerprogramma’s (of delen daarvan) die informatie vergaren over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij. Het doel van spyware is meestal om geld te verdienen. Meestal weten gebruikers niet van de spywarefunctie van een programma.

Let vooral ook op slechte, valse en malafide spyware-detectieprogramma’s. Een aantal van deze programma’s werkt slecht, of probeert de gebruiker aan te zetten tot het kopen van een betaalde variant, door middel van het geven van valse positieven, of door zelf spyware of adware te installeren. Beschikt u over goede anti-spyware software? Weet u wel of uw computer spyware-vrij is? CompUtrecht kan binnen minuten vaststellen of uw computer spyware bevat.

Kaspersky

IT-Purmerend is een wederverkoper van Kaspersky producten. Dit betekent dat IT-Purmerend ondersteuning biedt voor Kaspersky producten en tevens dat u bij ons de producten tegen zeer scherpe prijzen kunt aanschaffen.