Netwerk

Voor uw netwerk bent u bij IT-Purmerend aan het juiste adres. 
Heeft u meerdere computers thuis of op kantoor maar heeft u problemen om bestanden gedeeld te krijgen? Wilt u uw printer vanaf meerdere apparaten te kunnen gebruiken of kunt u het internet (niet) meer op? 
IT-Purmerend kan dit op locatie voor uw oplossen zodat u direct weer aan de slag kunt.

Draadloos netwerk

Met uw computer of laptop draadloos het internet op gaan is natuurlijk ideaal, maar het opzetten van een draadloos netwerk is niet zo vanzelfsprekend. Er zijn diverse stappen nodig om het aan de praat te krijgen. Veel mensen hebben hier dan ook moeite mee. IT-Purmerend kan uw draadloos netwerk stabiel en beveiligd opzetten zodat u daarna vlot en zonder haperingen kunt internetten.

Het instellen van WiFi om een stabiele verbinding te krijgen kan lastig zijn

Beveiligen van een draadloos netwerk

Wanneer u draadloos van het internet gebruik wilt maken dan zal het draadloze netwerk beveiligd moeten worden met een wachtwoord, want anders kunnen ongewenste personen zomaar gebruik maken van uw verbinding. Sterker nog met een beetje meer kennis kunnen onbekende mensen eenvoudig snuffelen op uw systeem. Het beveiligen van uw draadloze internetverbinding is dus noodzakelijk. WEP en WPA(2) zijn de standaarden van nu, waarvan WEP tegenwoordig alweer makkelijk te kraken is. WPA(2) geniet dus de voorkeur wat nu ook meestal wordt ondersteund door de geleverde software. Een stukje extra beveiliging is het laten filteren op het MAC-adres van uw netwerkkaart. Laat IT-Purmerend de beveiliging van uw draadloze netwerk controleren of opzetten.

Valt uw draadloze internetverbinding vaak weg?

Een te zwak signaal van de router, een verkeerde of verouderde driver van de netwerkkaart of andere draadloze netwerken in de buurt kunnen dit soort problemen o.a. veroorzaken. Na een controle wijzigt IT-Purmerend voor u de instellingen en zorgen we voor een stabiele verbinding. Ervaar het gemak van computerhulp op afstand!